Gra de Sorra

Gra de Sorra

Gra de Sorra és un projecte personal de llarg recorregut dedicat als contes, al teatre i a la pedagogia.

D'on venim?

Un dia, ja fa uns quants anys d'això, vaig seguir l'impuls d'agafar un tren per anar a Barcelona, a estudiar teatre!!! Jo fent teatre? No m'ho hagués arribat a imaginar mai! El teatre a Barcelona em va portar a explicar contes i els contes em van fer trucar a la porta de la pedagogia. La pedagogia va ser l'ingredient que em faltava per començar a treballar i donar sentit a la meva futura feina: donar classes, dirigir teatre, fer assessorament a escoles, a dirigir pastorets amb més de 80 col·laboradors (Això sí, molt ben acompanyat del meu grup de teatre de Maçanet de la Selva i en especial la Lluïsa Payas).

Cap on anem?

L'experiència i la curiositat m'han portat a conèixer molts recursos i eines que són molt pràctics a l'hora de posar-te davant d'un procés creatiu o d'explicar un conte. I, ara, des de Gra de Sorra us volem aportar la nostra mirada, oferir-vos recursos i el recolzament que calgui perquè la vostra experiència en aquest món dels contes i del teatre us sigui el més senzilla, àmplia i profitosa possible.

L'art ens ajuda a desenvolupar-nos com a persones, a ser més empàtics, més humans.

CV Albert Quintana


 

Narrador

Fa més de 15 anys que em vaig iniciar al món dels contes. Des de llavors ha plogut molt, tot i així, continuo explicant, gaudint i descobrint les meravelles que comporta narrar.

M’he especialitzat en contes per a infants: explico contes d’arreu, populars i il·lustrats però m’encanta narrar per a públic familiar i adult. He narrat a biblioteques, escoles, teatres i carrers de molts pobles de Catalunya.

Actor

He estudiat interpretació al Galliner, al Col·legi del teatre i als estudis de la Txiki Berraondo. I he ampliat la meva formació amb estudis d’altres disciplines i cursos de reciclatge  teatral.

He format part de les companyies  teatrals:   Inquiet teatre, Cia Frogg, Cia La flor roja, Teatre Blau… De l’any 2002 a 2003, vaig treballar a Tv3, a la sèrie “El cor de la Ciutat”, fent el personatge d’Emili. També vaig participar a Plats bruts i en alguns curtmetratges, com el de la directora Dögg Mósesdóttir “Tiempo de mente”. Al Teatre Nacional de Catalunya, vaig participar a “Aigües encantades”. I vaig fer alguns cameos en pel·lícules, com la de “El perfum”, amb la Fura dels Baus.

Educador

He estudiat Educació Infantil i he realitzat el Postgrau en pedagogia teatral a l’institut del teatre, Vic. També he cursat un Postgrau en Intel·ligència Emocional, a la Universitat de Girona.

Realitzo tallers de teatre i contes a ajuntaments i escoles, Assessorament de teatre a escoles. I de l’any 2007 al 2016, he estat professor a l’escola de lleure Galligants.

Direcció

De l’any 2007 al 2015, he dirigit el grup de Teatre Social, de Maçanet de la Selva. I durant aquests anys hem realitzant projectes de creació pròpia, però també ens hem aventurat a posar en escena textos de Shakespeare, Molière… Després de 40 anys, al 2013, vam tornar a reempendre Els pastorets, a Maçanet.